Stroganoff på tofu

Korv stroganoff är en husmansklassiker som alla älskar, men har du testat tofu stroganoff? Billigt, enkelt och en garanterad vardagsfavorit. Vi använde oss av en fast tofu från Garant och för en fyllig sås tog vi deras ekologiska matbas på havre.

I samarbete med Garant

Ekologisk tofu och matbas

Tofu är så extremt användbart. Det kan stekas, friteras, mixas till färs, användas i grytor, gratänger och grillas. Garants fasta tofu är ekologisk och precis allt det där – extremt användbar. Inte minst istället för korv i en vegostroganoff. Istället för matlagningsgrädde så har de Eko matbas havre. Perfekt i grytor och såser.

Recept: Stroganoff på tofu

4 portioner

1 förpackning Garant tofu à 400 g
1 gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
3 msk tomatpuré
1 tsk torkad oregano
400 g krossade tomater à 400 ml
1 förpackning Eko matbas havre från Garant (2,5 dl)
salt
svartpeppar

Servering
kokt ris eller pasta

1. Strimla tofun och stek i olja så att den får fint med färg.
2. Vänd ner lök och vitlök och låt fräsa tills den mjuknar och blir lätt transparent. Du kan behöva tillsätta lite extra olja.
3. Rör ner tomatpurén och låt fräsa med i en minut.
4. Häll ner oregano, krossade tomater och Matbas Havre. Koka upp och låt puttra på i 10 minuter.
5. Smaka av med salt och peppar. Servera med ris eller pasta.