Annons
Cape Ad

Stockholmare äter mest vegetariskt… norrlänningar minst

Hela 48 % av Stockholmarna väljer vegetariska lunchalternativ en eller flera gånger i veckan. Det visar Fazers lunchrapport 2017.

Att äta vegetariskt och ekologiskt är inte längre något unikt, alltfler kök och producenter använder grönsaker som huvudingrediens. Stockholmarna äter mest vegetarisk i landet och 48 % väljer vegetariska lunchalternativ en eller flera dagar i veckan, jämfört med 33 % i riket och 20 % i Norrland. Dieter är Stockholmarna ganska ointresserade av.

Visst du att…?

• 18 procent (av svenskarna) äter oftast vegetariskt och veganskt till lunch. Att jämföra med 23 procent i Stockholm.
• 35 procent (av svenskarna) har förbättrat sina matvanor genom att äta mer grönsaker och vegetariskt. Att jämföra med 41 procent i Stockholm
• 34 procent (av svenskarna) säger att de (under det kommande året) ska äta mer grönsaker och vegetariska måltider. Att jämföra med 36 procent i Stockholm.
• 18 procent av stockholmarna uppger att de har förbättrat sina lunchvanor genom att äta mer vegetariskt under det senaste året.

 


Lunchrapporten 2017 är framtagen av Fazer Food Services och kartlägger hur rådande trender, attityder och konsumtionsmönster kommer påverka framtidens lunch. Rapporten är baserad på researcharbete, djupintervjuer och en undersökning bland 1000 svenskar genomförd av Fazer och undersökningsföretaget YouGov. Ta del av Lunchrapporten 2017 i sin helhet: www.fazerfoodservices.se, www.fazer.se eller se filmen på YouTube: www.youtube.com/thefazergroup