Tofu gör sig bäst i en smakrik marinad. Eller en kladdig glaze som i det här fallet. Ju längre den får bada i glazen, desto bättre.

4 Dec 2017

8 portioner på en buffé

400 g fast tofu

Glaze
1 dl ketchup
1 dl rårörsocker
2 msk sojasås
rivet skal från 1 apelsin
saft från 0,5 apelsin
2 tsk riven färsk ingefära
2 vitlöksklyftor, pressade
salt
svartpeppar

Skiva tofun i 1 centimeter tjocka skivor.
Blanda ihop ketchup, rårörsocker, sojasås, apelsinskal, apelsinsaft, riven ingefära, vitlöksklyftor, salt och svartpeppar.
Låt tofun ligga och marinera i hälften av glazen i 30 minuter, helst längre. Stek sedan tofun krispig i en stekpanna. 
Eller lägg den på grillen om du har en igång.
Pensla på resterande glaze och servera.

Receptet kommer från Mattias Kristianssons kokbok Välkommen till Vegoriket.