Stekt matbanan

Banan är ett måste i stora delar av Afrika och då är det matbanan som gäller. Att steka vanlig banan är svårt då den är mjukare och lätt blir mosig. Matbananer är inte lika söta i smaken och blir helt underbara när de blir frasigt friterade på utsidan.

Banan är ett måste i stora delar av Afrika och då är det matbanan som gäller. Att steka vanlig banan är svårt då den är mjukare och lätt blir mosig. Matbananer är inte lika söta i smaken och blir helt underbara när de blir frasigt friterade på utsidan.

Matbanan/kokbanan

Kokbanan är väldigt vanligt i många delar av Afrika. Du hittar de vanligtvis vid de vanlig bananerna. Kokbananer är fastare i konsistensen och har ofta ett grönare skal med svarta fläckar när den mognar.

Stekt matbanan

4 portioner som ett tillbehör

2 matbananer, i centimetertjocka skivor
rapsolja att steka/fritera i
salt

1. Hetta upp olja i en hög stekpanna eller kastrull. Sikta på 180 grader.
2. Droppa ner bananskivorna och fritera tills de har fått fint med färg.
3. Låt rinna av på lite hushållspapper och salta.