En klassiker i vegotappning som kommer att knocka alla gäster på midsommarfesten.

16 jun 2017

1 aubergine
3 dl grovt rågmjöl
1 rödlök
1 morot
2 lagerblad

Ättikslag
1 dl ättiksprit (12 %)
2 dl strösocker
3 dl vatten

Skala auberginen och halvera den. Skiva auberginen på längden och förväll i ett par minuter i rikligt saltat vatten. Ha koll så att den inte kokar för länge, då blir den för mosig. Ta upp och skölj i kallt vatten. Pressa försiktigt ut så mycket vätska som möjligt. Vänd auberginen i rågmjöl och stek gyllenbrun på båda sidor. Lägg ner i en skål eller fat med höga kanter. Skiva rödlök och morot nt. Lägg ner i skålen tillsammans med lagerbladen.

Ättikslag
Koka upp ättiksprit, strösocker och vatten i en kastrull. Häll över auberginesillen och låt svalna helt.

Relaterade artiklar