Här har jag blandat allt som är gott just nu: sparris och ramslöks. Det är piggt, fräscht och festligt på samma gång.

19 maj 2020

*I samarbete med Sundqvist*

Den här videon görs med en stekpanna från Scanpan. Jag har själv använt Scanpan i säkert 10 år och äääälskar dem. Både stekpannor, grytor, traktörpannor och kastruller. De nya Scanpan TechnIQ är gjorde av återvunnet aluminium och har en grov textur som påminner om ytan på en gjutjärnspanna MEN har den alla fördelar som en traditionell non-stick-beläggning.


Den här toasten är god som en lyxig lunch men blir till en precis lika lyxig förrätt om du känner för det. Du kan skära ner sparrisen i mindre bitar och lägga ihop med majonnäsen till små snittar.

Ja, du kan även hacka sparrisen och blanda med ramslöksmajonnäs och kokt potatis för en läcker potatissallad.

Jag använder mig av Scanpan här

1 knippe sparris
2 skivor surdegsbröd
1 vitlöksklyfta
några blad ramslök, skivade
1 msk rostade pinjenötter

Ramslöksmajonnäs
1 dl majonnäs, t ex äggfri
1 dl naturell yoghurt, t ex soja- eller havreyoghurt
en näve ramslök, ca 50 g
0,5 citron, saften
1 msk olivolja
salt
svartpeppar

  1. Skär av den nedersta träiga delen av sparrisen och släng.
  2. Stek sparrisen i lite olivolja tills att den har fått fint med färg och mjuknat. Den ska fortfarande ha kvar lite tuggmotstånd. Salta.
  3. Stek brödskivorna i lite olja så att de får fint med färg. Gnid in med vitlöksklyftan så att de får en liten touch av vitlökssmak.
  4. Mixa ihop samtliga ingredienser till ramslöksmajonnäsen med en stavmixer. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
  5. Bred ut ett lager ramslöksmajonnäs på toasten. Toppa med sparrisen, ramslök och rostade pinjenötter.

Relaterade artiklar