Annons
Cape Ad

Spanska vegobollar med saffransaioli

Enkla bollar med mycket smak. Servera tillsammans med saffransaioli och rostade rotfrukter, couscous eller vad du nu gillar. Några skivor vitlöksbröd låter också fantastiskt till.

Recept: Mattias Kristiansson Foto: Eva Hildén

Recept: Spanska bollar med saffransaioli

4 portioner

Spanska bollar
1 liten gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
400 g formbar vegofärs
2 tsk paprikapulver, gärna spansk Pimentón de la Vera
1 tsk mald spiskummin
2 msk rostade pinjenötter
salt
svartpeppar

Saffransaioli
1 dl majonnäs, t ex äggfri1
dl yoghurt, t ex havre- eller sojabaserad
1 vitlöksklyfta, pressad
½ paket saffran
1 msk olivolja
salt
svartpeppar

1. Blanda ihop samtliga ingredienser till bollarna.
2. Rulla till bollar och stek gyllene i lite olivolja.
3. Rör ihop ingredienserna till saffransaiolin. Servera till bollarna.