Vegetarisk sötpotatissoppa med indisk touch

En mild och mättande soppa som är rik på kost ber, betakaroten och kalium och som också är en bra proteinkälla.

4 portioner

2 dl torkade kikärter
1 sötpotatis
1 msk kokosolja
1,5 msk riven kokos
1 tsk malen spiskummin
0,5 tsk malen gurkmeja
7 dl kokande vatten
salt
malen vitpeppar
färsk koriander

1. Blötlägg och koka kikärterna enligt instruk­tionerna på paketet.
2. Skala sötpotatisen och skär den i små bitar.
3. Värm oljan i en stor stekpanna eller gryta och tillsätt kokos, spiskummin och gurkmeja. Fräs under omrörning på medelvärme i 1 minut (var försiktig så att du inte bränner kokosen).
4. Tillsätt sötpotatisen och fortsätt att röra om i 
3 minuter, tillsätt sedan kikärter och kokhett vatten och låt puttra i 10 minuter under lock.
5. Häll över i en mixer och kör till en slät soppa.
6. Smaka av med salt och peppar och garnera soppan med koriander vid servering.

 

Recept: Janesh Vaidya  Foto: Team Vaidya’s Ayurveda Village