Vinnarna Erika Olsson och Ayhan Aydin tog fram en tempeh, gjord på åkerbönor från Sörmland, och vann juryns smaklökar med motiveringen:

28 sep 2016

”Vinnarna har utav en råvara som odlats här i nästan 1000 år skapat en unik, innovativ, hållbar och anpassningsbar produkt som ligger helt rätt i tiden. Detta är inget surrogat utan en vegetabilisk proteinkälla som står för sig själv.”

Tempeh är en gammal teknik och brukar traditionellt göras genom att man jäser/fermenterar sojabönor. Tempeh är helt växtbaserat/veganskt/vegetariskt och vi kan bara hoppas att fler får upp ögonen för denna grymt bra produkt.

Tempehn kommer att representera Södermanland i riksfinalen under Forum Nyköping 31 januari till 1 februari 2017. Ordförande för riksjuryn, som är uppdelad i en smakjury och en marknadsjury, är Mathas Dahlgren.

Grattis och lycka till! :-D

Relaterade artiklar