En mumsig sallad med äpple, rödlök, majonnäs mm. Perfekt som en somrig lunch eller tillbehör på midsommarbuffén.

15 jun 2016

Somrigaste potatissalladen, 6 portioner

Här har vi blandat allt vi älskar med sommaren: Färskpotatis, gräslök, citron, äpple, tångkaviar. Äggfri majonnäs finns i välsorterade matbutiker eller så gör du egen här.

1 kg färskpotatis
1 grönt äpple
1 rödlök
2 dl majonnäs, t ex äggfri
2 dl naturell yoghurt, t.ex. sojayoghurt
1 citron, saften
2 msk röd tångkaviar
2 msk svart tångkaviar
1 dl finhackad dill
0,5 dl finhackad gräslök

Garnering
finhackad rödlök
finhackad dill
finhackad gräslök
röd tångkaviar
svart tångkaviar

Skrubba potatisen och koka mjuk i lättsaltat vatten. Skölj i kallt vatten och skär sedan i små tärningar. Skär även äpplet i små tärningar och finhacka rödlöken. Blanda potatis, äpple och rödlök i en bunke.
Blanda ihop majonnäs, yoghurt, citronsaft, röd tångkaviar, svart tångkaviar, dill och gräslök. Vänd ner i potatisblandningen och häll över i en fin skål. Dekorera med tångkaviar, finhackad rödlök, dill och gräslök.