Somrig potatissallad med Bärta

Det här är en klassiker för mig varje sommar. Med Bärts rökta produkter lyfter den här potatissalladen till helt nya höjder och ingen sommar är komplett utan den.

I samarbete med Bärta

Varje sommar sen jag var liten har den här potatissalladen varit en tradition i mitt liv. Som vuxen gjorde jag under flera år den med rökt tofu, men de senaste åren är det antingen Bärtas Alspånsrökta ärta eller Enrisrökta Höstärta. Jag vill ha den där rökiga smaken och det har blivit en tradition inte minst på Midsommar då vi alltid äter den till lunch (och sen grillar på kvällen).

En krämig potatissallad som smakar sommar som inget annat. Det är en rätt i sig som du kan servera rakt upp och ner eller tillsammans med ett gott bröd eller knäckebröd.

Bärta Helbit Alspånsrökt Pålägg

Det här är en riktig favorit som jag älskar att ha på mackan och i den här potatissalladen. En mild och god rökig smak som är omöjlig att tröttna på.

Bärta Helbit Enrisrökt Höstärta

Enris ger den här rökta biten Bärta en unik syrlig röksmak och det är en produkt som är god att bara äta som den är. Den är även god på mackan, eller i en krämig röra eller potatissallad.

Recept: Somrig potatissallad med Bärta

4-6 portioner

800 g färskpotatis
1 förpackning Bärta Helbit Alspånsrökt Pålägg eller Enrisrökt Höstärta
1 grönt äpple, finhackat
1 rödlök, finhackad
2 dl majonnäs, t ex äggfri
2 dl naturell yoghurt, t ex havre- eller sojayoghurt
1 citron, saften
2 msk röd tångkaviar
2 msk svart tångkaviar
1 dl finhackad dill
½ dl finhackad gräslök


Garnering

finhackad rödlök
finhackad dill
finhackad gräslök
röd tångkaviar
svart tångkaviar

1. Skrubba potatisen och koka mjuk i lättsaltat vatten. Skölj i kallt vatten och skär sedan i små tärningar. Hacka Bärta Helbit fint.
2. Blanda potatis, Bärta, äpple och rödlök i en bunke.
3. Blanda ihop majonnäs, yoghurt, citronsaft, röd tångkaviar, svart tångkaviar, dill och gräslök. Vänd ner i potatisblandningen och häll över i en fin skål.
4. Dekorera med tångkaviar, finhackad rödlök, dill och gräslök.