Annons
Cape Ad

Sneakersikonen Tretorn Nylite är tillbaka i ny vegansk tappning

Nu lanserar Tretorn nya Nylite ‘67, en uppdaterad version av originalet i veganskt äppelläder, tillverkat från resterna från äppeljuiceindustrin.

Tillsammans med återvunna material och ekologisk bomull är Nylite ‘67 ytterligare ett steg på Tretorns väg mot en mer hållbar industri. Sneakern släpps i tre färgställningar och lanseras under namnet Icons Never Die.

Carl-Henrik Hallén, chefsdesigner på Tretorn beskriver skapandet av den nya sneakerskollektionen: “Vi har designat sneakers för sportutövare och vardagshjältar i över 120 år. Med ett så pass långt arv i ryggen är vi inte intresserade av att hoppa på snabba trender, utan skapar tidlösa modeller och designer som håller och är aktuella över generationer. Nya Nylite ‘67 behåller känslan av tidlöshet från originalet anno 1967, med uppdaterade detaljer och ett cirkulärt hållbarhetstänk.”

Materialet äppelläder framställs genom att kombinera pressmassan som blir över i produktionen av äppeljuice, till en polyuretanblandning. Detta medför en produktion som inte kräver någon ytterligare jord eller vatten, till skillnad från andra biobaserade material. Produktionen medför därmed inget restavfall och avslutar effektivt äpplets livscykel. Resultatet är ett miljövänligt, giftfritt, cruelty-free och veganskt läder som ger matrester ett nytt liv.

Sneakersen går att köpa exlusivt på deras hemsida.