Snabba vegetariska nudlar med asiatisk touch

Jag gör ofta en variant på den här ”färsen”. Du kan använda till exempel sojafärs, men jag gillar att använda seitan eller tofu som variation. Antingen fin- hackar du det eller mixar till en färs i matberedaren.

Recept: Mattias Kristiansson Foto: Eva Hildén

Snabba vegetariska nudlar med asiatisk touch

4 portioner

1 msk sesamolja
400 g seitan eller tofu
4 salladslökar, tunt skivade
3 vitlöksklyftor, finhackade
5 msk ljus sojasås
1–3 tsk chiliflakes, beroende på hur hett du vill ha det
1 msk tahini
1 msk vitvinsvinäger
1 msk strösocker

vete- eller risnudlar för 4 personer

1. Finhacka seitan eller tofu fint. Jag brukar mixa det i en matberedare tills jag får en ”färs”.
2. Stek färsen i sesamoljan så att den får fint med färg. Vänd sedan ner salladslök och vitlök, låt fräsa med i ca 2 minuter.
3. Blanda under tiden ihop resterande ingredienser i en skål.
4. Häll ner såsen och blanda väl. Låta fräsa med tills nästan allt av såsen har kokat in.
5. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpack- ningen. Blanda med färsen.