Här kommer en supernsabb pasta, en med grön pesto och en med röd pesto. Såsen gör du enkelt under tiden pastan kokar.

29 sep 2020

Jag älskar snabba, krämiga, pastarätter. Pestopasta är en sån. Och jaa, du kan bara blanda lite pesto med kokt pasta, men jag gillar en extra krämig sås så jag gör som en enkel bechamelsås i grunden.

Det finns grön pesto som är helt växtbaserad i butikerna, så även röd pesto, för dig som vill göra den helt vegansk.

2 portioner

pasta för 2 personer

1 msk olivolja
1 msk vetemjöl
2,5 dl grädde, t ex havre- eller sojagrädde
1 msk pesto, röd eller grön pesto
salt
svartpeppar

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Hetta upp oljan i en kastrull och vispa ner mjölet. Låt puttra på i en minut.
  3. Vispa ner lite grädde i tag tills du har en slät sås. Späd med lite av pastavattnet. Låt sjuda tills såsen tjocknar.
  4. Späd eventuellt med mer pastavatten om såsen är för tjock. Smaksätt med valfri pesto, salt och peppar.
  5. Blanda såsen med pastan och servera.