Snabb kikärtswrap

Bara riv ner ett gäng glada grönsaker och du har kommit halvvägs till den här snabba och mumsiga wrapen. Gillar du inte förslagen nedan, strunta i vad jag säger och välj dina egna favoriter.

Den här vegetariska wrapen har jag gjort så ofta när jag är jättehungrig. Tänk att grunden är rivna eller hackade grönsaker, så kan du vara hur kreativ du vill med det. Ta det du har hemma: kål, äpple, gurka, tomat, sallad mm. Yoghurt och tahini är supergott ihop och gillar du vitlök är det enkelt att vända ner det också. En enkel vegansk dressing som är god att servera till falafel också för den delen.

Recept: Snabb och enkel vegetarisk kikärtswrap

4 wraps

1 burk kikärter à 400 g
1 zucchini à 300 g, riven
1 gul paprika, grovt riven eller finhackad
2 morötter, grovt rivna
1 rödlök, grovt riven eller finhackad
1 dl yoghurt, t ex sojayoghurt
1 msk tahini, sesampasta
1 tsk salt
svartpeppar.
4 tortillabröd

  1. Sila bort spadet från kikärterna med hjälp av en sil. Skölj dem i vatten och låt rinna av. Häll ner i en skål.
  2. Krama ur så mycket vätska du kan ur zucchinin och häll ner bland kikärterna. Blanda ner paprika, morötter och rödlök direkt i skålen.
  3. Blanda ner yoghurt och tahini. Salta och peppra.
  4. Värm tortillabröden några sekunder i micron. Fyll med kikärtssalladen och hugg in.