Snabb citronpasta

Den här pastan innehåller varken många ingredienser eller tar lång tid att göra. Framförallt är den så god!

*I samarbete med Årstiderna*

Jag älskar vårt samarbete med Årstiderna. De har råvaror med absolut bästa kvalitet. Alltid ekologiskt och alltid fantastiskt smakrikt. Man blir verkligen chockad hur något så simpelt som en morot eller tomat kan smaka så himla annorlunda. Jag tog fram en enkel citronpasta och det kan köpa alla råvaror (förutom havregrädden) på Årstiderna.

Jag tycker du ska kolla in deras veganska matkassar. De levererar allt du behöver, inklusive recept, och allt du behöver göra är att laga upp det. Du vet redan i förväg att du kommer använda dig av de bästa råvarorna och att maten kommer vara brutalt god, så perfekt om du saknar inspiration eller tid men ändå vill äta bra och klimatsmart.

Årstidernas veganska matkassar

Årstiderna erbjuder två helt växtbaserade matkassar: Veganska Matkassen och Glutenfria Vegankassen. Du får hem allt du behöver till dörren för att laga dina härligt gröna middagar.

I Veganska Matkassen får du spännande recept fyllda av inspiration och massvis av goda grönsaker, gröna proteiner och tillbehör. I den Glutenfria Vegankassen ligger fokus på smak, klimatvänlighet och helt och hållet veganska rätter som dessutom är helt utan gluten.

20 % rabatt!

Om du anger VEGOMAGASINET när du beställer så får du 20 % rabatt på första leveransen när du startar en prenumeration på någon av Årstidernas alla matkassar eller andra prenumerationsvaror. Läs mer på deras hemsida.

Snabb citronpasta

2 portioner

ca 200 g spaghetti
2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
1 citron, rivet skal
1 citron, saften
1,5 dl grädde, t ex havre- eller sojagrädde
0,5 dl mandelmjöl
2 msk finhackad persilja
salt
svartpeppar

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Hetta upp lite olivolja tillsammans med vitlöksklyftor i en stekpanna. Det är för att ge oljan en lätt vitlökssmak.
  3. Häll på citronskal, citronsaft, grädde, mandelmjöl och persilja. Låt puttra på i en minut tills såsen tjocknar något.
  4. Vänd ner den kokta pastan och vänd runt tills den sugit upp sig av all sås. Blir det får stabbigt kan du bara vända ner lite av pastavattnet.
  5. Smaka av med salt och peppar. Servera genast.