Annons
Cape Ad

Snabb cheesecake i glas med lemon curd

Jag blev så glad när jag såg att Garant har släppt en helt vegansk lemon curd. Supersmidigt om du vill göra den här snabba desserten. Somrigt och fräscht när du får oväntat besök.

Den här desserten är så enkel att det knappt är ett recept. En färdig lemon curd, en fluffig färskost och färska hallon. Klart på ett kick utan att kännas tråkig för den delen. Snarare tvärtom. På sommaren när det finns bär i överflöd är det extra kul att blanda allt från hallon och jordgubbar till smultron och röda vinbär.

Vegansk lemon curd

Garant har släppt en helt vegansk lemon curd som du kan använda i kakor, tårtor, till glass eller färska bär. Härlig sötsyrlig smak som även är god att vända ner i vispad grädde.

Mjölkfri färskost

Det finns flera märken av mjölkfri färskost som används precis som vanlig färskost. Enklast att hitta är Oatlys havrebaserade färskost, Violifes gjord på kokos och Huj som är gjord på vita bönor och cashewnötter.

Recept: Snabb cheesecake i glas med lemon curd

4 portioner

2 dl vispgrädde, t ex mjölkfri som Alpro eller Fazer Willja
150 g färskost, t ex mjölkfri som Oatly påMackan, Violife eller Huj
½ dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
8 krossade småkakor, t ex Drömmar
färdig lemon curd, t ex vegansk som Garants
ev. färska hallon till servering

1. Vispa grädde, färskost, florsocker och vaniljsocker fluffigt med en elvisp. Det tar några minuter, så ha tålamod.
2. Fördela de krossade kakorna i fyra glas. Klicka ner generöst med lemon curd. Toppa med färskostfluff och dekorera eventuellt med färska hallon.