Vegetariskt smörrebröd med potatis och currymajonnäs

Curry är en populär smaksättare i Danmark, inte minst när det kommer till majonnäs. Det här är en riktig klassiker som är perfekt att göra när du har kokt potatis över.

4 st

4 skivor rågbröd
smör, t ex mjölkfritt
huvudsallad eller andra salladsblad
8 kokta potatisar, med skal

Bred smör på brödskivorna och täck dem helt med salladsblad. Det är viktigt att man inte ser brödet. Skiva potatisarna och lägg i fina rader på salladen.

Currymajonnäs
1 grönt äpple
5 rädisor
0,5 purjolök, den vita delen
några strån gräslök
2 dl majonnäs, t ex äggfri
0,5 tsk curry

Currymajonnäs
Hacka äpple, rädisor, purjolök och gräslök så nt du kan. Spara lite till dekoration. Blanda resten med majonnäs och curry. Fördela över potatisen. Dekorera med grönsakshack och servera.