Smørrebrød med panerad tofu och remouladsås

Danska wienerbröd känns så sommar för mig. Favoriten är alltid frasigt panerad tofu med remouladsås.

Recept: Smørrebrød med panerad tofu och remouladsås

4 st

4 skivor danskt rågbröd bordsmargarin
4 salladsblad
8 gurkskivor
4 citronklyftor
4 dillvippor

Panerad tofu
500 g fast tofu, i centimetertjocka skivor
1 dl vetemjöl
1 dl vatten
0,5 tsk salt
2 dl pankoströbröd
rapsolja att steka i

Remouladsås
2 dl majonnäs, äggfri
1 dl pickles, finhackade 1⁄2 tsk curry
salt
svartpeppar

Panerad tofu
1.
Vispa ihop vetemjöl, vatten och salt i en djup tallrik.
2. Häll upp pankoströbröd på en annan tallrik.
3. Doppa tofuskivorna först i smeten och sedan i paneringen. Stek gyllene i generöst med olja.

Remouladsås
Blanda ihop samtliga ingredienser i en skål. Låt stå i 10 minuter.

Servering
1.
Bred margarin på brödskivorna och lägg på ett salladsblad.
2. Toppa med några skivor panerad tofu, remouladsås, gurkskivor, citronklyftor och dill.