Recept: Smørrebrød med panerad tofu och remouladsås
4 st
4 skivor danskt rågbröd • bordsmargarin
4 salladsblad
8 gurkskivor
4 citronklyftor
4 dillvippor
Panerad tofu
500 g fast tofu, i centimetertjocka skivor
1 dl vetemjöl
1 dl vatten
0,5 tsk salt
2 dl pankoströbröd
rapsolja att steka i
Remouladsås
2 dl majonnäs, äggfri
1 dl pickles, finhackade • 1⁄2 tsk curry
salt
svartpeppar
Panerad tofu
1. Vispa ihop vetemjöl, vatten och salt i en djup tallrik.
2. Häll upp pankoströbröd på en annan tallrik.
3. Doppa tofuskivorna först i smeten och sedan i paneringen. Stek gyllene i generöst med olja.
Remouladsås
Blanda ihop samtliga ingredienser i en skål. Låt stå i 10 minuter.
Servering
1. Bred margarin på brödskivorna och lägg på ett salladsblad.
2. Toppa med några skivor panerad tofu, remouladsås, gurkskivor, citronklyftor och dill.