Vegetariskt Smörrebröd – Kartoffelmad med karrymayonnaise

Ja, eller en maffig macka med potatis och currymajonnäs. Curry är en populär smaksättare i Danmark, inte minst när det kommer till majonnäs. Det här är en riktig klassiker som är perfekt att göra när du har kokt potatis över.

4 st

4 skivor rågbröd
smör, t ex mjölkfritt
huvudsallad eller andra salladsblad
8 kokta potatisar, med skal

Currymajonnäs
1 grönt äpple
5 rädisor
½ purjolök, den vita delen
några strån gräslök
2 dl majonnäs, t ex äggfri
½ tsk curry

Bred smör på brödskivorna och täck dem helt med salladsblad. Det är viktigt att man inte ser brödet.
Skiva potatisarna och lägg i fina rader på salladen.

Currymajonnäs

Hacka äpple, rädisor, purjolök och gräslök så fint du kan. Spara lite till dekoration. Blanda resten med majonnäs och curry.
Fördela över potatisen. Dekorera med grönsakshack och servera.