S’mores Hot Chocolate

S’mores är en amerikansk klassiker med choklad, grillade marshmallows och grahamskex. Här kommer min variant… i form av varm choklad!

Betalt samarbete med Orink

Jag är själv ingen kaffedrickare men fullkomligt älskar varm choklad. Jag kan dricka den som den är, smaksatt med lite kanel eller chilipulver. Ibland gillar jag till mörk rom i den eller en liten skvätt kokosmjölk för lätt kokossmak. Här gjorde jag en twist på den amerikanska klassikern s’mores. Traditionellt grillar man marshmallows och lägg tillsammans med choklad mellan två grahamskex. Jag värmde på chokladen med lite flingsalt, grillade marshmallows, vispade grädde och bakade egna Digestivekex som jag skar till så att man kunde hänga de på kanten av koppen.

Psst… du kan självklart köpa Digestivekex om du inte orkar eller vill baka egna.

Orinks havredryck

Orink tillverkar svenska havredrycker på svensk havre, i Sverige. De har dels en Barista-dryck som är perfekt att skumma, ha i kaffe och te (även god i smoothies och bakning). Och de har en med fyllig chokladsmak och en vanlig havredryck som är god som den är eller i smoothies, med flingor till frukost eller hur du nu gillar din havredryck.

S’mores Hot Chocolate

4 koppar

1 förpackning Orink Svensk Havredryck Choklad
en nypa flingsalt
8 marshmallows (det finns växtbaserade från Dandies
vispgrädde, t ex havre- eller sojabaserad
2 rutor mörk choklad, finhackad
Digestivekex, egna (se recept) eller köpta

  1. Häll. ner Orinks Havredryck Choklad i en kastrull tillsammans med lite flingsalt. Värm på.
  2. Grilla marshmallows över öppen eld eller en gaslåga.
  3. Vispa grädden fluffig och söta eventuellt med socker och vaniljsocker.
  4. Häll upp chokladdrycken i koppar. Toppa med vispad grädde, grillade marshmallows och hackad choklad. Häng eventuellt ett egenbakat Digestivekex på kanten. Servera!

Egna Digestivekex

ca 20 st

3 dl vetemjöl
1,5 dl fullkornsvetemjöl
2 msk strösocker
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
100 g smör, t ex mjölkfritt
2 msk vatten

  1. Blanda mjöl, salt, socker och bakpulver i en bunke.
  2. Tärna smöret och rör ner. Nyp ihop med fingrarna till en grynig mjölblandingen.
  3. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en fast deg.
  4. Kavla ut degen och ta ut kakor med kakmått. Du kan välja vilken form som helst. Skär sedan eventuellt en liten ”kil” så att du kan hänga kakan på koppen senare. Lägg på bakplåtspappersklädda plåtar och nagga med en gaffel.
  5. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 12 minuter. Ta ut och låt svalna.