Smördegssnittar med somrig topping

De här snittarna är förödande goda. Friterad smördeg som blir underbart frasig och sedan toppas med tångcaviar och annat gott.

I samarbete med Storytel

Jag måste ha något att snacksa på när jag lyssnar eller läser böcker. Det behöver inte vara mycket, men det känns bara sådär lagom lyxigt. Som de här snittarna! Jag har haft en period då jag lyssnat väldigt mycket på historieböcker, men löftet i sommar är att lyssna på fler romaner. Jag har en liten listan redan, bland annat Sofie Sarenbrants nya Parasiten, men det lär blir många fler.

Storytel

Storytel erbjuder mängder av ljudböcker så att du enkelt kan lyssna när du lagar mat, är på väg till jobbet, tränar, handlar, ligger i hängmattan eller vad du nu gör. Det jobbigaste är seriöst att välja vilken bok. Prenumerera på Storytel redan nu och testa. Och du, de har även en läsplatta, Storytel Reader, så att du kan läsa mängder av böcker också. Jag älskar Readern eftersom den är superlätt och jag slipper bära med mig en hög med böcker överallt.

Recept: Smördegssnittar med somrig topping

8 st

2 fyrkantiga ark fryst smördeg, t ex mjölkfri
olja att steka i

Topping
crème fraîche, t ex Planti Cooking eller Oatly Turkisk
röd tångcaviar
finhackad rödlök
dill

  1. Tina smördegsarken. Skär sedan i fyra små kvadrater var.
  2. Hetta upp generöst med olja i en stekpanna. Stek/fritera sedan smördegsrutorna så att de blir gyllene på båda sidor.
  3. Toppa med crème fraîche, tångcaviar, rödlök och dill. Ät genast.