Smördegspizza med kantareller


Kantarellpizza med smördeg är ett snabbt och läckert snacks eller drinktilltugg. Ett lyxigt sätt att använda höstens kantareller på.

Det här är mitt favorittilltugg på hösten. När skogen och butikerna är fulla med kantareller då är den här pizzan med smördeg din bästa vän. Den går supersnabbt att vända ihop och den är galet god antingen som en förrätt, drinktilltugg eller bara att äta för att du är sugen.

kantareller

Kantareller

Ut i skogen och plocka! Men om du inte har en skog nära dig går det även bra att köpa i butik. Rengör noga, antingen med en borste eller så sköljer du de i vatten (jag tycker inte det gör så stor skillnad).

smördegspizza kantareller

Mjölkfri smördeg

Letar du mjölkfri smördeg så är det bara att lusläsa innehållsförteckningen. Den flesta smördegen är faktiskt gjord på vegetabiliskt smör vilket gör sökandet enkelt.

Smördegspizza med kantareller

4 portioner

½ liter kantareller
1 rulle kyld smördeg à 250 g
1 ½ dl crème fraîche, t ex Planti Cooking Fraiche eller Oatly Turkisk
½ tsk torkad timjan
½ tsk torkad rosmarin
1 vitlöksklyfta, pressad
1 rödlök, tunt skivad
2 dl riven ost, t ex mjölkfri
salt

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Fräs kantarellerna i en torr stekpanna tills de har släppt sin vätska och minskat i volym.
3. Rulla ut smördegen och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt.
4. Rör ihop crème fraîche, timjan, rosmarin, vitlök och salt i en skål. Bred ut över smördegen.
5. Toppa med rödlök, kantareller och riven ost. Grädda i 15-20 minuter eller tills pizzan har fått fint med färg.