Annons
Cape Ad

Smördegspizza med kantareller

De här frasiga pizzorna är goda ljumma med picklad rödlök. Smidigt med både fryst eller kyld smördeg.

Recept: Mattias Kristiansson Foto: Camilla Lindquist


Vego tipsar!

Farmers Market Organic, 2022

nr 20077 • 229:-

Synnerligen välbalanserat rött vin på spanska ikondruvan Tempranillo. Här hittar vi mjuk strävhet, markerad fräschör, inslag av både blåbär, jordgubbar, örter, salvia, lite fat, vaniljsötma och en medellång eftersmak i mycket drickvänlig stil.
Perfekt till smördegspizza med kantareller!

Tidningen VEGO

Vårt sensommarnummer 2023 är fyllt av bland annat de bästa recepten till Kronskivan (vegetarisk kräftskiva). Här är ett recept vi bjuder på.

Recept: Smördegspizza med kantareller

4 portioner

½ liter kantareller
1 rulle kyld smördeg à 250 g
1 ½ dl crème fraîche, t ex Planti Cooking Fraiche eller Oatly Turkisk
1 vitlöksklyfta, pressad
1 schalottenlök, finhackad
2 msk finhackad persilja
salt

Picklad rödlök
2 rödlökar
1 dl rödvinsvinäger
2 msk strösocker
en nypa salt
2 tsk senapsfrön

Servering
picklad rödlök
finhackad persilja

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Fräs kantarellerna i en torr stekpanna tills de har släppt sin vätska och minskat i volym.
3. Rulla ut smördegen och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt.
4. Rör ihop crème fraîche, vitlök, schalottenlök, persilja och salt i en skål. Bred ut över smördegen.
5. Toppa med de stekta kantarellerna. Grädda i 15-20 minuter eller tills pizzan har fått fint med färg.
6. Toppa med picklad rödlök och finhackad persilja.

Picklad rödlök
Blanda samtliga ingredienser i en skål. Låt stå i minst 10 minuter.