Recept och foto: Julia Tuvesson
4 portioner
8-10 frysta smördegsplattor, tinade
1 gul lök, finhackad
3 vitlöksklyftor, finhackade
1 paket fryst vegofärs à 325 g
1 paket tacokrydda à 28 g
1 burk tacosås à 230 g
1 burk majs à 150 g, avrunnen
olja, till stekning
Förslag på toppingar
majs
koriander
salladslök, finhackad
grön chili, i tunna skivor
tomat, finhackad
färskost eller yoghurt, t ex mjölkfri
guacamole (på t ex fryst avokado eller gröna ärtor)
1. Stek lök och vitlök mjukt.
2. Tillsätt färsen och stek tillsammans med tacokryddan. Tillsätt tacosås och låt den koka in. Avsluta med att hälla i majsen.
3. Lägg smördegsplattorna på en klädd plåt. Fördela röran jämnt över smördegsflarnen, men spara någon centimeter till kanten. Vik ihop kanterna runt om färsen. Pensla kanterna med lite olja.
4. Låt gratinera i ugnen på 225 grader i ca 15 minuter tills de blivit gyllene.
5. Toppa med diverse grejer du hittar i kyl, frys och skafferi.