Sloppy Joes är som en slafsig burgare och ska så ätas. Här förenas linser och rotfrukter i en härlig blandning.

27 jan 2020

Recept och foto: Karoline Jönsson

4 portioner

2 gula lökar, tunt skivade
5 stora champinjoner, hackade
2 dl riven rotselleri
½ dl tomatpuré
1 ½ dl linser, blanda gärna hälften belugalinser med hälften röda
6-8 dl vatten
2 msk tamari
2 vitlöksklyftor
1 msk vetemjöl
salt
svartpeppar

Coleslaw
5 dl finstrimlad vit- eller rödkål
½ rödlök, tunt skivad
1 sats aioli, se recept på patatas bravas
salt
svartpeppar

Till servering
4 frallor, typ småfranska

1. Fräs lök, svamp och rotselleri i en stekpanna med lite olja tills allt har fått fin färg och löken är helt mjuk.
2. Tillsätt tomatpuré, rör om och fräs i någon minut.
3. Tillsätt linser, vatten och tamari, riv i vitlöksklyftorna och låt koka i ca 25 minuter eller tills linserna känns mjuka. Rör om då och då så att det inte bränner i botten och tillsätt mer vatten om det behövs. Det ska inte bli en alltför blöt färs, tänk på att den ska ätas i bröd.
4. Smaka av med salt och svartpeppar. Vispa slutligen i vetemjöl som reder av färsen.

Coleslaw
Blanda kålen med tunt strimlad rödlök och vänd samman med aioli. Smaka av med salt och svartpeppar.

Servering
Fyll bröden med linsröra och coleslaw.

Relaterade artiklar