Vegetariska sloppy Joes med coleslaw

Sloppy Joes är som en slafsig burgare och ska så ätas. Här förenas linser och rotfrukter i en härlig blandning.

Recept och foto: Karoline Jönsson

4 portioner

2 gula lökar, tunt skivade
5 stora champinjoner, hackade
2 dl riven rotselleri
½ dl tomatpuré
1 ½ dl linser, blanda gärna hälften belugalinser med hälften röda
6-8 dl vatten
2 msk tamari
2 vitlöksklyftor
1 msk vetemjöl
salt
svartpeppar

Coleslaw
5 dl finstrimlad vit- eller rödkål
½ rödlök, tunt skivad
1 sats aioli, se recept på patatas bravas
salt
svartpeppar

Till servering
4 frallor, typ småfranska

1. Fräs lök, svamp och rotselleri i en stekpanna med lite olja tills allt har fått fin färg och löken är helt mjuk.
2. Tillsätt tomatpuré, rör om och fräs i någon minut.
3. Tillsätt linser, vatten och tamari, riv i vitlöksklyftorna och låt koka i ca 25 minuter eller tills linserna känns mjuka. Rör om då och då så att det inte bränner i botten och tillsätt mer vatten om det behövs. Det ska inte bli en alltför blöt färs, tänk på att den ska ätas i bröd.
4. Smaka av med salt och svartpeppar. Vispa slutligen i vetemjöl som reder av färsen.

Coleslaw
Blanda kålen med tunt strimlad rödlök och vänd samman med aioli. Smaka av med salt och svartpeppar.

Servering
Fyll bröden med linsröra och coleslaw.