Kantareller är bland det godaste som finns, men frysta går inte av för hackor heller. Ta det du hittar och sväng ihop den här höstiga pannan.

31 Aug 2017

200 g kantareller
1 gul lök, finhackad
2 msk rapsolja eller mjölkfritt smör
400 g sojafärs
2 dl växtbaserad grädde, t ex havre- eller sojagrädde
½ msk flytande grönsaksfond
4 krossade enbär
2 tsk färsk eller torkad timjan
1 msk rårörda lingon
salt
svartpeppar



Till servering
kokt potatis, ris, grönsaker eller pasta

Fräs kantarellerna i en torr stekpanna tills de har släppt sin vätska. 
Rör ner lök, olja eller smör och sojafärs bland kantarellerna. Låt steka med i några minuter.
Häll på grädde, grönsaksfond, krossade enbär och timjan. Låt all vätska koka in nästan helt.
Blanda till sist ner rårörda lingon och smaka av med salt och peppar.
Servera med valfritt tillbehör.

Relaterade artiklar