Skånetipset: Anita på Börringe kloster

Planerar du en tur i södra Skåne i sommar måste du förbi denna pärla med grön mat, söta bakverk, konstutställning och gårdsbutik.

Utanför Svedala i södra Skåne hittar du alltså Anita Zieme som har slagit upp dörrarna till detta fantastiska ställe. Stället har bara varit i gång i ett år men har redan utsetts till en av Skånes bästa restauranger av tidningen Metro.
Vi trillade in och visste inte riktigt vad vi skulle vänta oss i vegoväg, men blev mer än glatt överraskade.
Till vardags serveras det allt från soppor, matiga mackor, sallader mm. Mycket är vegetariskt och mycket är veganskt. För att inte tala om bakverken. När vi satte tänderna i en glutenfri och vegansk chokladtårta MED kokoskolasås, såg vi båda änglar och keruber.

Men ska vi tipsa om något så är det deras söndagsbuffé som bjöd på veganska biffar, rostade jordärtskockor, vegansk ramslöksmajonnäs, vårsallad med sparris, grönsallad med basilikadressing, ogräsbröd och annat gott. Lägg där till en kyl fylld av bakverk och drycker som ”maskrosshot” och ”ogrässmoothie”.

När du har ätit klart kan du kolla på den aktuella konstutställningen eller köpa med dig delikatesser från gårdsbutiken. Det här är ett underbart måste om du har vägarna förbi i sommar. :-D

Anita på Börringe kloster
Börringe stationsväg 10, Svedala
Lördagar serveras á carte mellan kl. 11.00 – 16.00
Söndagar serveras helgbuffé mellan kl 11.30 – 14.00
www.zieme.se