Här kommer en klassisk senapsinläggning med tofu, dill och purjolök. Lika god på buffébordet som här, serverad som ett smörrebröd med potatis.

16 jun 2020

*I samarbete med Kung Markatta*

Det här är en väldigt klassisk ”senapssill” fast i en helt växtbaserad tappning med tofu. Jag har använt mig av Kung Markattas produkter som alla är ekologiska och supergoda. Jag äääälskar allt med senap så det här är ett måste på alla högtider. Även när det inte är en högtid så gillar jag att servera den så här, på en macka som ett enkelt smörrebröd.

200 g tofu, Kung Markatta
1 tsk äppelcidervinäger, Kung Markatta
1 msk Dijonsenap, Kung Markatta
2 msk grov senap
1 msk agavesirap, Kung Markatta
1 dl neutral olja, Kung Markatta
2 msk finhackad dill
0,25 purjolök, finhackad
salt
svartpeppar

Till servering
4 skivor danskt rågbröd eller kavring
salladsblad
kokt potatis, skivad

1. Skär tofun i mindre bitar.
2. Vispa ihop äppelcidervinäger, dijonsenap, 
grov senap och agavesirap i en skål.
3. Vispa ner lite olja i taget till du har en homogen sås. Vänd ner tofu, till och purjolök. Smaka av med salt och peppar.
4. Bred eventuellt lite smör (t ex mjölkfritt) på brödskivorna. Toppa med salladsblad, skivad potatis och senapstofun.