Vegetarisk sill med senap

Genom att förvälla auberginebitar får de en silliknande konsistens och passar perfekt i alla möjliga inläggningar. Här är en vegetarisk variant på klassikern senapssill.

Senapssill är en favorit hos många, både på jul, påsk och Midsommar. Den här vegetariska varianten av senapssill görs på aubergine som får sjuda i vatten. Du kan även vända ner t ex tofubitar eller stekt svamp i senapssåsen.

Recept: Vegetarisk sill med senap

1 aubergine
1 dl skånsk grovkornig senap
1 dl vanlig senap
1 dl rårörsocker
1 dl rapsolja
2 tsk vitvinsvinäger
1 knippe dill
1 purjolök
salt
svartpeppar

Skala auberginen och dela den i mindre bitar. Förväll dem i ett par minuter i rikligt saltat vatten. Ta upp och skölj i kallt vatten. Blanda ihop senap, socker, olja och vinäger  i en skål. Finhacka dillen och strimla purjolöken. Vänd ner i senapssåsen tillsammans med auberginebitarna. Smaka av med salt och peppar.

Lämna en kommentar