Vi gillar genvägar via färdiga schnitzlar, men då måste man piffa till med extra goda tillbehör... som det här fylliga rotsellerimoset och smarriga paprikaröran.

13 Nov 2018

Här ligger det en frasig färdigköpt schnitzel, men du kan även ta ett gäng nuggets.

4 portioner

4 schnitzlar, t ex Anamma eller Fry’s

Rotsellerimos
1 rotselleri
, ca 800 g
3 palsternackor
2 vitlöksklyftor
1 msk fänkålsfrön
olivolja
1 dl naturell yoghurt, t ex soja- eller havreyoghurt
1 dl mjölk, t ex osötad soja-, havre- eller mandelyoghurt
salt
svartpeppar

Tomat- och paprikasås
1 röd paprika
1 gul lök
3 tomater
1 tsk torkad rosmarin
1 dl chilisås
olivolja
salt
svartpeppar

Rotsellerimos

Sätt ugnen på 225 grader.
Skala och skär rotsellerin och palsternackorna i mindre bitar. Krossa vitlöksklyftorna med ett knivskaft och krossa fänkålsfröna i en mortel.
Blanda rotselleri, palsternackor, vitlöksklyftor, fänkålsfrön, olivolja, salt och peppar på en plåt. Rosta i ugnen i 20 minuter.
Häll över rotfrukterna i en bunke och blanda ner yoghurt och mjölk. Mixa allt till en slät puré med hjälp av en stavmixer. Smaka av med salt och peppar. Du kan även mixa allt i en matberedare.

Tomat- och paprikasås

Hacka paprikan, den gula löken och tomaterna hyfsat fint. Fräs i lite olivolja tills allt har mjuknat och fått lite färg. Krydda med torkad rosmarin, chilisås, salt och svartpeppar. Låt puttra på i någon minut.

Stek schnitzlarna i lite olja. Servera med rostat rotsellerimos och tomat- och paprikasåsen.