Här ligger det en frasig färdigköpt schnitzel, men du kan även ta ett gäng nuggets.
4 portioner
4 schnitzlar, t ex Anamma eller Fry’s
Rotsellerimos
1 rotselleri
, ca 800 g
3 palsternackor
2 vitlöksklyftor
1 msk fänkålsfrön
olivolja
1 dl naturell yoghurt, t ex soja- eller havreyoghurt
1 dl mjölk, t ex osötad soja-, havre- eller mandelyoghurt
salt
svartpeppar
Tomat- och paprikasås
1 röd paprika
1 gul lök
3 tomater
1 tsk torkad rosmarin
1 dl chilisås
olivolja
salt
svartpeppar
Rotsellerimos
Sätt ugnen på 225 grader.
Skala och skär rotsellerin och palsternackorna i mindre bitar. Krossa vitlöksklyftorna med ett knivskaft och krossa fänkålsfröna i en mortel.
Blanda rotselleri, palsternackor, vitlöksklyftor, fänkålsfrön, olivolja, salt och peppar på en plåt. Rosta i ugnen i 20 minuter.
Häll över rotfrukterna i en bunke och blanda ner yoghurt och mjölk. Mixa allt till en slät puré med hjälp av en stavmixer. Smaka av med salt och peppar. Du kan även mixa allt i en matberedare.
Tomat- och paprikasås
Hacka paprikan, den gula löken och tomaterna hyfsat fint. Fräs i lite olivolja tills allt har mjuknat och fått lite färg. Krydda med torkad rosmarin, chilisås, salt och svartpeppar. Låt puttra på i någon minut.
Stek schnitzlarna i lite olja. Servera med rostat rotsellerimos och tomat- och paprikasåsen.