Scan satsar på vego

Nu kommer Scan med fyra vegoprodukter varav två är helt växtbaserade: En färs och vegobollar.

Scans vegoprodukter är gjorda på svenska råvaror och vänder sig till alla som vill äta mer grönt utan att kompromissa med vare sig smak, kvalitet eller det svenska ursprunget. Som ett första steg har företaget lanserat vegetariska motsvarigheter av sina mest populära produkter; vegobullar, vegokorv, middagskorv och vegofärs. Det är färsen och vegobollarna som är helt växtbaseade.

– För oss är det viktigt att aldrig gå ifrån våra grundprinciper och löftet att tillverka våra produkter med hög kvalitet, svenska råvaror och att det verkligen måste smaka gott. Det har varit en utmaning att hitta rätt smak och konsistens, vi har testat oss fram och nu är vi redo att lansera ett vegosortiment som vi verkligen står för, säger Matilda Halléhn, kategorichef för Scans vegosortiment.

I dagsläget är andelen svenska råvaror i växtbaserade matprodukter på marknaden liten. Scans vegetariska sortiment är tillverkat på råvaror från svenska gårdar och innehåller bland annat svensk åkerböna, gråärt och raps.

Du hittar produkterna i kyl- och frysdisken.