4 portioner
Sataymarinad
2 vitlöksklyftor
2 cm färsk ingefära
0,5 dl sweet chili
0,5 dl rapsolja
2 msk sojasås
2 tsk gurkmeja
1 tsk malen koriander
Jordnötspasta
400 g vegokött, t ex tzay, Fry’s ”chicken” strips, ”Istället för kyckling” eller fast tofu
2 vitlöksklyftor
2 cm färsk ingefära
0,5 burk krämigt jordnötssmör
0,5 dl ljus sojasås
1 dl varmt vatten
2 msk strösocker
1 förpackning nudlar (kolla så att de inte innehåller ägg)
sesamfrön
Sataymarinad
Riv vitlök och ingefära fint. Rör ihop med sweet chili, rapsolja, sojasås, gurkmeja och koriander i en skål.
Lägg vegoköttet i en plastpåse och blanda med marinaden. Låt marinera i kylen i minst 30 minuter, helst över natten. Massera påsen då och då så att varje bit vegokött får njuta av lite marinad.
Trä vegoköttet på spett och stek i en grillpanna eller på en grill.
Jordnötspasta
Riv vitlöksklyftor och ingefära. Mixa med jordnötssmör, sojasås, varmt vatten och strösocker i en matberedare eller med hjälp av en stavmixer.
Koka nudlarna enligt anvisningarna på paketet och blanda sedan med jordnötssåsen och sesamfrön. Servera till satayspetten.