Okej, det här är inga riktiga samosas, däremot är det samma goda fyllning men i en frasig "quesadillas" istället. Mycket enklare och fantastiskt gott.

26 Okt 2018

600 g potatis, kokt
2 dl gröna ärtor
2 msk rapsolja
1 gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
½ msk riven färsk ingefära
½ tsk spiskummin
1 tsk chilipulver
1 tsk mald koriander
½ tsk garam masala
½ tsk gurkmeja
½ dl finhackad färsk koriander
salt
ev. någon matsked vatten

8 tortillabröd

Till servering
mango chutney

1. Häll ner potatisen i en skål och mosa sönder med en gaffel. Vänd ner ärtorna.
2. Fräs den gula löken, vitlöken och ingefäran i oljan till löken mjuknar och blir lätt transparent.
3. Blanda ner kryddorna och låt fräsa med tills det doftar underbart.
4. Skrapa ner lök- och kryddblandningen bland potatisen och blanda väl.
5. Fördela potatisröran på hälften av tortillabröden. Lägg på resterande tortillabröd och tryck till.
6. Stek dem gyllene i lite olja tills de får fint med färg.
7. Servera tillsammans med mango chutney.