Vi älskar också ris à la Malta precis som den är, men här gjorde vi den lite färggladare och lite festligare.

10 Dec 2017

4 portioner

Saffran à la Malta
4 dl vatten
2 dl grötris
1 kanelstång
1 paket saffran, 0,5 gram
0,5 tsk salt
7 dl mjölk, t ex soja-, havre- eller mandelmjölk
2 dl vispgrädde, t ex Alpro Cuisinie, vispbar
0,5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker

Jordgubbssås
1 paket jordgubbar, ca 225 g
0,5 dl strösocker

Saffran à la Malta
Koka upp vattnet i en stor kastrull. Rör ner grötriset och låt sjuda på svag värme i 10 minuter tills vattnet har kokat in och riset blivit mjukt.
Rör ner kanelstång, saffran, salt och mjölk. Låt sjuda på väldigt svag värme i ca 30 minuter eller tills du har en tjock gröt.
Häll över i en skål och låt svalna helt i kylskåpet.
Vispa grädden fast och fluffig med florsocker och vaniljsocker. Vänd ner grädden i gröten och din Saffran à la Malta är klar.
Klicka ner gröten i portionsformarna och jämna till ytan.

Jordgubbssås
Värm bären tillsammans med socker i en kastrull. Smaka av om det behövs mer socker. Häll
över i en skål och låt svalna helt i kylskåpet.
Fördela jordgubbssåsen i botten på fyra portionsformar.