Här kommer en snabb pasta med vegokorv, krossade tomater och saffran. En favorit för hela familjen.

11 mar 2020

4 portioner

400 g pasta (snäckor, skruvar eller större makaroner)
2 gula lökar, finhackad
0,5 dl olivolja
400 g vegokorv, skivade
1 g (2 påsar) saffran
1 burk små vita bönor à 400 g, ca 3 dl kokta
1 burk passerade tomater à 400 g
0,5 kruka basilika
1 tsk salt
svartpeppar

1. Koka pastan enligt anvisningar på paketet.
2. Fräs löken i olivolja tills den blir mjuk och lätt transparent.
3. Steka vegokorven i några minuter så att även den får färg.
4. Rör ner saffran, vita bönor och passerade tomater. Låt puttra under lock i 15 minuter. Om det blir för torrt är det bara att späda med lite vatten. 16. Finhacka basilikan och vänd ner tillsammans med pastan. Salta och peppra.

Relaterade artiklar