I samarbete OddlyGood
OddlyGood
Oddlygood har en hel serie med växtbaserade mejeriprodukter. Testa deras Easy Cooking i både matlagning och bakning eller vispa deras Easy Whipping fluffig och du har en växtbaserad vispgrädde!
Recept: Saffranspannkaka med mandel
8 portioner
3 dl grötris
12 dl vatten
½ tsk salt
1 dl mandelmjöl
ca 1 tsk bittermandelessens
6 dl grädde, t ex Valio Easy Cooking
1 förpackning saffran
1 dl strösocker
1 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Jordgubbskompott
500 g frysta jordgubbar
1 vaniljstång
2 ½ dl strösocker
1 dl gelésocker
Servering
vispad grädde, t ex Valio Easy Whipping
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Koka upp ris, vatten och salt. Låt puttra på i ca 45 minuter. Häll eventuellt på mer vatten om det blir för torrt.
- Häll ner riset i en stor skål. Vispa ner resterande ingredienser. Blanda väl.
- Häll ner grötblandningen i en ugnsform och grädda i ugnen i ca 45 minuter. Ta ut och låt svalna.
- Servera saffranspannkakan med vispad grädde och sylt.
Jordgubbskompott
1. Tina jordgubbarna.
2. Skåra vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg ner i en kastrull tillsammans med jordgubbarna och strösockret. Låt puttra på i 10 minuter.
3. Rör ner gelésockret och låt puttra i ytterligare 5 minuter.
4. Häll över i en skål och låt svalna helt i kylskåpet.