Annons
Cape Ad

Saffranskokta päron med vaniljfraiche

Saffranskokta päron är en enkel och lyxig dessert. En enkel fraiche med vaniljsmak är ett gott tillbehör.

Saffranskokta päron är en riktig julklassiker som lyser upp på tallriken. Här serveras de söta päronen tillsammans med en syrlig vaniljfraiche och knapriga mandelflagor.

Recept: Saffranskokta päron med vaniljfraiche

4 portioner

Saffranskokta päron
7 dl vatten
2 1⁄2 dl strösocker
1 citron, saften
1⁄2 kuvert saffran, 0,25 g 4 päron

Vaniljfraiche
2 dl crème fraîche, t ex Planti Cooking Fraiche Natural
1⁄2 vaniljstång
1 msk lönnsirap
2 msk rostade mandelflagor

Saffranskokta päron
1. Koka upp vatten, strösocker, citronsaft och saffran i en kastrull.
2. Skala päronen och droppa ner i lagen. Låt sjuda tills de är mjuka, det tar 10-15 minuter.
3. Ta upp päronen och låt svalna.

Vaniljfraiche
1. Häll ner crème fraîchen i en skål.
2. Skåra vaniljstången och skrapa ner fröna i fraichen. Blanda även ner lönnsirapen.

Servering
1. Klicka ut lite av vaniljfraichen på en assiett.
2. Ställ ett päron i mitten och strö över rostade mandelflagor.