Saffranskokta päron är en riktig julklassiker som lyser upp på tallriken. Här serveras de söta päronen tillsammans med en syrlig vaniljfraiche och knapriga mandelflagor.
Recept: Saffranskokta päron med vaniljfraiche
4 portioner
Saffranskokta päron
7 dl vatten
2 1⁄2 dl strösocker
1 citron, saften
1⁄2 kuvert saffran, 0,25 g 4 päron
Vaniljfraiche
2 dl crème fraîche, t ex Planti Cooking Fraiche Natural
1⁄2 vaniljstång
1 msk lönnsirap
2 msk rostade mandelflagor
Saffranskokta päron
1. Koka upp vatten, strösocker, citronsaft och saffran i en kastrull.
2. Skala päronen och droppa ner i lagen. Låt sjuda tills de är mjuka, det tar 10-15 minuter.
3. Ta upp päronen och låt svalna.
Vaniljfraiche
1. Häll ner crème fraîchen i en skål.
2. Skåra vaniljstången och skrapa ner fröna i fraichen. Blanda även ner lönnsirapen.
Servering
1. Klicka ut lite av vaniljfraichen på en assiett.
2. Ställ ett päron i mitten och strö över rostade mandelflagor.