Saffransgranola

Vem vill inte starta morgonen med en guldskimrande granola? God på yoghurten och i smoothieskålen.

1liter

2,5 dl havregryn
2,5 dl rågflingor
1 dl solrosfrön
1 dl pumpakärnor
1 dl hackade blandade nötter, t ex hassel- nötter och mandlar
0,5 dl kokosflingor
0,5 dl torkade äpplen
1 dl äppeljuice
1 paket saffran, 0,5 g
2 msk rapsolja
2 msk agavesirap eller lönnsirap
1 nypa salt

Sätt ugnen på 175 grader.
Häll ner alla torra ingredienser i en bunke. Koka upp äppeljuicen och blanda med saffran, rapsolja, sirap och salt. Blanda med de torra ingredienserna och sprid ut allt på en bakplåtspappersklädd plåt.
Ställ in i ugnen i 20-30 minuter. Rör om då och då och se till att granolan inte bränns. Ta ut och låt svalna helt. Häll upp i en
torr glasburk.