Tillsätt lite saffran och vin och allt blir till en fest. Den här är god med t ex pressad potatis som suger åt sig av alla goda smaker. Även kokt couscous eller hirs skulle vara underbart.

Annons
28 sep 2020

Det här receptet kommer från Mattias Kristianssons kokbok ”Det veganska köket – 1700 växtbaserade recept”

4 portioner

1 fänkålsstånd
1 gul lök, finhackad
400 g fast potatis, tärnad
2 msk olivolja
2 dl torkade röda linser
1 paket saffran, 0,5 g
5 dl vatten
3 dl vitt vin
1 burk krossade tomater à 400 ml
1 grönsaksbuljongtärning
1 tsk fänkålsfrön, mortlade
1 tsk salt
svartpeppar

1. Halvera fänkålen och skär bort den hårda roten. Hacka resten fint.
2. Fräs fänkål, gul lök och potatis i olivoljan tills löken och fänkålen har mjuknat något.
3. Rör ner resterande ingredienser och koka upp. Låt sjuda i 10 minuter. Linserna ska mjukna men inte koka sönder. Krydda med salt och peppar.

Relaterade artiklar