Det här receptet kommer från Mattias Kristianssons kokbok ”Det veganska köket – 1700 växtbaserade recept”
4 portioner
1 fänkålsstånd
1 gul lök, finhackad
400 g fast potatis, tärnad
2 msk olivolja
2 dl torkade röda linser
1 paket saffran, 0,5 g
5 dl vatten
3 dl vitt vin
1 burk krossade tomater à 400 ml
1 grönsaksbuljongtärning
1 tsk fänkålsfrön, mortlade
1 tsk salt
svartpeppar
1. Halvera fänkålen och skär bort den hårda roten. Hacka resten fint.
2. Fräs fänkål, gul lök och potatis i olivoljan tills löken och fänkålen har mjuknat något.
3. Rör ner resterande ingredienser och koka upp. Låt sjuda i 10 minuter. Linserna ska mjukna men inte koka sönder. Krydda med salt och peppar.