Så smakar Alpros växtbaserade kvarg!

Så är den äntligen här – en helt växtbaserad kvarg. Den finns i tre smaker och vi har smakat dem alla…

Alpros kvarg GO ON är som många av deras andra produkter, sojabaserad. De innehåller cirka dubbelt så mycket protein som deras sojayoghurt, alltså mellan 5-6 g/100 g. Det gör att den inte riktigt kommer upp i samma nivå som komjölksmotsvarigheten, men för alla med en sansad syn på proteinintag så är det mer än nog. De innehåller också mindre socker än deras andra sojayoghurt. De två smaksatta varianterna kommer i förpackningar på 150 g med frukt och bär i toppen, och den naturella på 400 g.

Produkterna finns i butik från vecka 5. Den stora burken på 400 g kostar runt 26 kr och de små 13 kr.

– ”Allt fler ser fördelarna med att äta grönare och Alpro GO ON är ett smart alternativ för den som måste få i sig något snabbt. Den är dessutom fullmatad med högkvalitativt sojaprotein”, säger Hanna Möller, produktchef på Alpro.

 

alpro3Vi börjar med kvargen smaksatt med svart vinbär. Kul val av smak för det första och den har en väldigt god smak av just svarta vinbär. Inte för söt och inte för syrlig med bara en lätt bismak av soja, men inget som stör. Först tänker vi att den själva yoghurten borde smaka lite mer… men bara tills vi kommer ner till svartvinbärssylten i botten. Å herre vad gott. Precis en sån överraskning vi vill ha mer av.

 

 

alpro2
Den andra är vår absoluta favorit av de två smaksatta. Med en fräsch, syrlig och generös smak av passionsfrukt. Inte för söt, utan bara väldigt god. Och frukten i botten är så god att tungan hoppar till. Det är klart det ska vara frukt i botten! Perfekt att toppa med lite bär eller granola, eller bara äta som den här.

 

 

alpro4
Den tredje vi smakade var den naturella. Vi trodde att vi skulle rycka på axlarna lite lätt, men blev smått lyriska. Smaken är lite vad man förväntar sig, en mild, neutral yoghurtsmak. Den är lite sötare än Alpros andra yoghurt, men inget som hindrar en från att använda den i matlagning och såser. För den här yoghurten är t-j-o-c-k. Precis sådär fast och krämig som en riktig tjock yoghurt ska vara och som vi har saknat så. Perfekt för att smaksätta på egen hand med mixade bär eller annat gott.

 

 

 

Överlag blev vi väldigt glatt överraskade. Inte för att vi hade låga förväntningar, utan därför att de besvarades och mer därtill. Så vill ni testa ett snabbt, gott och proteinboostande mellanmål har ni en värdig utmanare här.