Så får du tid att läsa fler böcker

Ett nyårslöfte innebär att förändra något som gör gott och där du dessutom kan lära dig något nytt – som att läsa böcker.

*I samarbete med Storytel*

En vanlig vardagsutmaning handlar om hur man ska fördela sin tid rätt för att hinna med allt. En del tycker att det är lätt att få in läsningen i vardagen, medan andra tycker det är svårt att komma igång att börja läsa böcker. Och för att hamna i rätt sinnesstämning behöver du också känna att du har tid att läsa.

LÄS SAMTIDIGT SOM DU GÖR ANNAT

Ett sätt att lösa den här utmaningen på är genom att lyssna på böcker istället för att läsa dem. Det är faktiskt ingen dum idé att göra andra saker samtidigt, som vi ändå gör varje dag för att må bra. Efter skola och jobb försöker vi få in motion i vardagen och går därför och tränar, och efter träningen lagar vi mat. När vi tränar så peppar vi oss själva med bra musik och sätter på ett inspirerande podcastavsnitt. För att hålla ditt nyårslöfte bör du därför fokusera på att få in läsningen i vardagen och lyssna på ljudböcker medan du gör andra saker. Du kanske kan byta ut ett podcastavsnitt av Vegopodden, Klimatpodden eller Veganpäron varje vecka mot en bra ljudbok.

GRATIS LJUDBÖCKER I 30 DAGAR

När vi har fått in läsningen i vardagen på ett naturligt sätt så kommer det kännas mycket enklare att hinna med att läsa. För det kommer vara svårt att hålla ett nyårslöfte som handlar om att läsa fler böcker, snarare än att hitta tid så att det blir lustfyllt att läsa och enklare att hamna i rätt sinnesstämning.

Storytel är en av världens största prenumerationstjänster för streaming av ljudböcker och e-böcker. Njut obegränsat av hur många ljudböcker, e-böcker och stories du vill. Perioden 15 december – 31 januari 2021 kan du prova på gratis i 30 dagar. Kanske hittar du någon ny spännande deckare eller gripande biografi som låter din fantasi flöda och som gör att du kan stanna kvar i sinnesstämningen utan att bli avbruten av annat.

• Lyssna på en ljudbok på alla transportsträckor, till exempel när du pendlar, promenerar eller cyklar

• Byt ut ett podcastavsnitt i veckan mot en ljudbok!

• Bland Storytels breda utbud av ljudböcker finns garanterat en ljudbok som lär dig något nytt!