Rscued vill rädda dina äpplen! 11-13 september

För första gången någonsin öppnar nu frukträddarföretaget Rscued upp för att rädda privatpersoners frukt och välkomnar alla till en frukträddarhelg under tre dagar i både Stockholm och Helsingborg. Målet är att kunna släppa en must under namnet Trädgårdsäpplen till våren.

30 % av allt frukt och grönt som odlas i världen slängs, det är sjukt! Sedan 2015 har frukträddarföretaget Rscued räddat frukt från butiker, grossister och lager medan det varit kalla handen för privatpersoner.

“Det började komma frågor om vi tog emot äpplen via mail, telefon och sociala medier redan i slutet av juli och de senaste tre veckorna har jag fått en fråga om dagen. Då kände vi att det var dags att rädda även privatpersoners trädgårdsfrukt” säger Truls Christenson – medgrundare på Rscued.

Hela helgen den 11-13 september är det frukträddning som gäller. Först på fredag i Helsingborg och sen lördag och söndag i Stockholm.
På Lördag den 12e september välkomnas privatpersoner att komma till Stora Coop Bromma mellan 10:00-16:00 för inlämning.
Söndagen avslutas det hela på Herrängens Gård mellan 12-15 med äppelräddaryoga tillsammans med About Yoga mellan 13:00-14:00.

“Varje år ruttnar tusentals ton äpplen bort i våra trädgårdar och som frukträddare tycker vi det är sjukt. Så vi vill rädda så mycket som möjligt!” säger Truls.

De första som kommer med äpplen får en frukträddar-tshirt som bevis på att de numera är en frukträddare. Det kommer även vara möjligt att handla juice och shots till fabrikspriser. Beroende på responsen är det möjligt att det här blir återkommande varje år.

{”key”:”e3″}