Rscued släpper jättegod vegansk glass på räddade äpplen

30 procent av all frukt som odlas i världen slängs. Det är sjukt! Nu släpper Rscued – det lilla frukträddarföretaget från Helsingborg, tillsammans med Coop och Göteborgs Kex en jättegod vegansk glass med smak av äpple och kanel.

Glassen – som är vegansk, har smaken äpple, kanel & Digestivekex. Rscued står för frukträddarinsatsen, Göteborgs kex står för Digestivekex som gått sönder under tillverkning och Lejonet & Björnen för glassproduktionen. Äpplena kommer bland annat från Coops huvudleverantör Everfresh. Förra året räddade vi 39 ton frukt & grönt från Everfresh, merparten var äpplen. Glassen kommer att finnas på Coop, ICA och Hemköp. Löp och köp.

– Att få släppa en ny glassvariant med räddade äpplen från Coop och räddade Digestivekex från Göteborgskex känns fantastiskt! Hade någon sagt det när vi stod i vårt gamla restaurangkök 2015 och fyllde 40 000 äppelmustflaskor med decilitermått och tratt hade jag bara skrattat. Men nu är vi här! Och detta är bara början, där finns så mycket bra grejer att rädda, säger Truls Christenson, medgrundare Rscued.