Rscued räddar 19 ton jordgubbar och lanserar ny somrig lemonad!

Rscued har i rekordfart lyckats skapa en jordgubbslemonad på baginbox som snart går att hitta hos bland annat Granngården och Strawberry Hotels.

Anledningen? En lastbil jordgubbar anlände till en fruktgrossist i Helsingborg höll den 8 grader istället för 4 grader. Det var anledning nog för att allt skulle slängas.

– Det tog 9 arbetsdagar att skapa ett recept, göra en design och hitta kunder. Tillsammans har vi nu lyckats rädda alla jordgubbarna och om några veckor finns vår somriga jordgubbslemonad ute i butiker och på hotell runt om i Sverige, säger Truls Christenson, co-founder på Rscued och Marknadschef på Better Jusage.

40 % av allt som odlas i världen slängs. I vår del av världen är svinnet som störst i våra hem, men det betyder inte att där inte finns svinn i andra delar av värdekedjan. Kvalitetskraven är höga och i fallet med jordgubbarna har temperaturen en avgörande roll för hållbarheten i butik. Ibland är det “bättre” att kasta tidigt i leveranskedjan för att undvika reklamationer i senare led.

– När Rscued hörde av sig om jordgubbarna kändes det självklart att försöka hjälpa till, att minska svinnet går helt i linje med vad vi står för. Nu kommer merparten av våra hotell i Sverige servera jordgubbslemonad på frukostbuffén under sommaren, säger André Johansson, Executive Chef på Strawberry.