Roti eller chapati är ett tunnbröd som äts mest hela tiden i Indien. Det innehåller bara mjöl, vatten och salt, behöver inte jäsa och är ruskigt enkelt att göra.

10 feb 2020

10 st

Jag gör en hel hög när jag väl gör dem, sen fryser jag in och tar fram vid behov. De görs egentligen på speciellt chapatimjöl som är en form av fullkornsmjöl. Det går att få tag på i Sverige, men annars går det bra med vanligt fullkornsmjöl.

6 ½ dl fullkornsvetemjöl
½ tsk salt
2 ½ dl varmt vatten

1. Blanda mjöl, salt och vatten i en skål. Knåda ihop till en smidig deg. Plasta in och låt vila i 10 minuter.
2. Dela degen i 10 delar. Rulla till bollar och kavla sedan ut till tunna plattor.
3. Hetta upp en stekpanna och stek rotibröden gyllene på båda sidor, ungefär 1 minut per sida. Vill du lyxa till det kan du steka dem i lite olja.