Roti eller chapati är ett tunnbröd som äts mest hela tiden i Indien. Det innehåller bara mjöl, vatten och salt, behöver inte jäsa och är ruskigt enkelt att göra.

14 maj 2020

9 st

Jag brukar förbereda degen innan jag börjar laga själva middagen. På så sätt har degen fått vila lagom tills allt är klart och det är bara att kavla ut och steka. Jag gillar att steka de i lite olja eftersom de får en trevliga konsistens och ja… olja är gott. Jag gillar även att ha olja i degen eftersom den blir smidigare.

6 dl fullkornsvetemjöl
1 tsk salt
3 dl varmt vatten
3 msk rapsolja

1. Blanda mjöl, salt, vatten och olja i en skål. Knåda ihop till en smidig deg. Plasta in och låt vila i 10 minuter.
2. Dela degen i 10 delar. Rulla till bollar och kavla sedan ut till tunna plattor.
3. Hetta upp en stekpanna och stek rotibröden gyllene på båda sidor, ungefär 1 minut per sida. Vill du lyxa till det kan du steka dem i lite olja.