Det här är en uppiffad variant av den klassiska Waldorfsalladen. Även god utan saffran, men nu är det ju faktiskt jul.

30 Nov 2018

200 g rotselleri
1 morot
½ fänkålsstånd
salt
1 syrligt äpple
1 dl valnötter

Saffransdressing
1½ dl naturell yoghurt, t ex sojayoghurt
1 paket saffran, 0,5 g
1 tsk dijonsenap
1 tsk agavesirap
salt
svartpeppar

Hacka rotselleri, morot och fänkålsstånd fint. Lägg ner i en skål och salta. Låt stå i en timme och häll sedan bort överflödig vätska.
Tärna äpplet fint och hacka valnötterna. Blanda med rotfrukterna.

Saffransdressing
Blanda ihop samtliga ingredienser till dressingen. Vänd ner dressingen bland rotfrukterna.
Toppa med hackad fänkålsdill (vippen på toppen av fänkålsståndet).